You are here

Вести

26 Мај 2016
Вести

ЛИДЕРИ ВО РЕГИОНОТ ВО ПРЕПОЗНАВАЊЕТО И УНАПРЕДУВАЊЕТО НА МУЛТИ-СЕКТОРСКИОТ ОДГОВОР КОН РОДОВО-БАЗИРАНОТО НАСИЛСТВО КАКО КЛУЧНА АЛКА ВО НЕГОВАТА ЕЛИМИНАЦИЈА

Мулти-секторскиот одговор кон родово базираното насилство во основа овозможува ефикасен координиран институционален пристап во случаите на родово базирано насилство, а со тоа жените и девојчињата,... Прочитај повеќе

9 Мај 2016
Вести

Зајакнување на младинското учеството во Y-PEER

Работни средби „Запознавање со младинската мрежа Y-PEER Македонија и зајакнување на младинското учество на мрежата на национално ниво“, со поддршка на канцеларијата на УНФПА. На ден 9.5.2016 во... Прочитај повеќе

27 Април 2016
Вести

Портокаловото семејство се проширува, отворен повик до организации

ПОВИК За приклучување на организации кон мрежата на младински организации Y-PEER Македонија Y-PEER Македонија ги повикува сите заинтересирани младински организации кои работат за и со млади на... Прочитај повеќе

9 Март 2016
Вести

УНИЦЕФ/УНФПА: Нова иницијатива за заштита на милиони девојчиња од детски бракови

Со нова иницијатива во повеќе земји насочена кон забрзување на акцијата за ставање крај на детскитe бракови, УНИЦЕФ и УНФПА ќе помагаат во заштитата на правата на милиони најранливи девојчиња во... Прочитај повеќе

8 Март 2016
Вести

Истапи за родовата еднаквост

Изјава по повод Меѓународнито ден на жените од Извршниот директор на УНФПА, Бабатунде Осотимехин За милиони жени и девојчиња низ целиот свет, родовата еднаквост како и целосното почитување на... Прочитај повеќе

3 Декември 2015
Вести

Состојба на светското население 2015 - насловна

На насловната страница на глобалниот извештај „Состојби на светското население – 2015“ е поместена фотографија од нашиот фотограф Наќе Батев кој работеше заедно со претставниците на УНФПА во... Прочитај повеќе

25 Ноември 2015
Вести

Светот мора да стави крај на насилството врз жените

Изјава на извршниот директор на УНФПА, д-р Бабатунде Осотимехин, За Меѓународниот ден на елиминацијата на насилството врз жените 25 ноември 2015 година Една од три жени во светот доживеала физичко... Прочитај повеќе

12 Октомври 2015
Вести

УНФПА - обука за минимален основен пакет на услуги за сексуално и репродуктивно здравје во услови на криза

Од 12-14 ноември во Скопје, Канцеларијата на Фондот за население на обединетите нации заедно со Х.Е.Р.А. организираше обука за минимален основен пакет на услуги за сексуално и репродуктивно здравје... Прочитај повеќе

11 Август 2015
Вести

Светскиот ден на младите

Со интерактивни работилници и панел дискусија денеска во Младинскиот културен центар беше одбележан Светскиот ден на младите во рамки на Youth Voice кампањата Y-PEER и УНФПА во соработка со... Прочитај повеќе

3 Јули 2015
Вести

Ранливи категории население во кризни ситуации

Панел дебатата како дел од активностите на Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА) поврзани со одбележувањето на Светскиот ден на населението 11 Јули, на тема Ранливите категории население... Прочитај повеќе

Pages